GİZLİLİK & GÜVENLİK

GÜVENLİK VE GİZLİLİK


www.coktarz.com  üyeleri ve müşterilerine güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatmak için gerekli güvenlik önlemlerini uygulamaktadır. www.coktarz.com  alışveriş sitesinde yaptığınız alışverişlerinizde kredi kartı bilgileriniz yalnızca satın alma işlemi gerçekleştirilirken kullanılır ve herhangi bir şekilde veri tabanında kayıtlı tutulmaz. Sitemizde, güvenli bir alışveriş için bilgilerin güvenliğini sağlayan SSL Sertifikası kullanılmaktadır.


www.coktarz.com internet sitesi, müşterilerinin kişisel verilerinin korunmasına önem vermekte ve Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki yasal düzenlemelere uyarak aşağıda yer verilen  ‘Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası’nı uygulamaktadır.


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE GİZLİLİK POLİTİKASI BEYANI


www.coktarz.com  sitesinden aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.Çok Tarz Tekstil,  ‘6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) madde 10’dan doğan bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve e-ticaret sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. www.coktarz.com , ‘Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme’ metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler nedeniyle her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.


www.coktarz.com   müşterilerin kişisel verilerinin kullanılması konusundaki kanun ve düzenlemeler çerçevesinde bu verileri kullanmaktadır. Müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması esasları ‘KVKK’ ile belirlenmiştir. Bunun yanında ‘6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’, ‘5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’ hükümleri ve  ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan sorumluluklarımızın  ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.


www.coktarz   internet sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin onayı ve mevzuat hükümleri uyarınca Çok Tarz Tekstil tarafından işlenmektedir.


Çok Tarz Tekstil’e ait olan www.coktarz.com  internet sitesi çerez (cookie) kullanmaktadır. www.coktarz.com  yasal yükümlülükleri çerçevesinde KVK hakkındaki


Açıklama yazısında belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile ziyaretçilerinin gezinme bilgilerini toplayarak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. www.coktarz.com internet sitesi siz ziyaretçilerine özel tanıtım yapmak, tercihlerinize uygun promosyon ve kampanya teklifleri sunmak, web sitesinin içeriğini tercihler doğrultusunda düzenlemek amacı ile kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.


www.coktarz.com sitesi ziyaretçilerin tercihlerini hatırlamak ve web sitesi mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek amacı ile çerezleri kullanır. Bu şekilde parolanızı kaydeder, böylece siteyi her ziyaret ettiğinizde yeniden parola girme zahmetinden kurtaracak çerezleri kullanır. Ayrıca siteye nereden bağlandığınızı, hangi içerikleri görüntülediğinizi ve ziyaretinizin süresini de izleyebilmek amacı ile çerezleri kullanır. Sizin ziyaret ettiğiniz sayfalardan yola çıkarak tercihleriniz doğrultusunda size uygun kampanya ve ürünleri size gösterir. İlgilenmediğiniz ürünler ve tercihleri size sunmaz.


www.coktarz.com e-ticaret sitesi; ayrıca ziyaretçilerin reklam verilen internet sitelerinde sizin ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek için daha önce yaptığınız ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanabilir. İsterseniz çerezleri kaldırmak için internet tarayıcınızın ‘yardım’ menüsünde verilen talimatları takip ederek bu çerezleri kaldırabilirsiniz ya da reddedebilirsiniz.


www.coktarz.com internet sitesi ziyaretçilerin kişisel verilerini mevzuat çerçevesinde saklayıp, güncelleme yapabilecektir. Kişisel verileri, üçüncü kişilere açıklayabilecek ve işleyebilecektir. www.coktarz.com kişisel verileri elektronik ortamda veya yazılı işlemlerde yapılacak kayıt ve belgeleri düzenlemek amacı ile, alışveriş yapan kişinin kimlik bilgilerini teyit etmek, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Mesafeli Satış Sözleşmesi gibi konularda güncellemeler ve müşterileri bilgilendirmek amacı ile, gerektiğinde mevzuat gereği kamu görevlilerini bilgilendirmek, müşterilere daha iyi hizmet verebilmek, müşterilere önerilerde bulunabilmek, verilen hizmetlerle ilgili şikayet ve önerileri takip edebilmek ve geri dönüş yapabilmek, yürürlükteki mevzuattan doğan haklarını kullanabilmek ve yükümlülüklerini yerine getirebilmek amacı ile kişisel verileri kullanır.


Çok Tarz Tekstil, ziyaretçilerin kişisel verilerinin yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca gizliliğin korunması konusunda teknik önlemleri almaktadır.  Çok Tarz Tekstil, müşterilerinin kişisel verilerini onların onayı ile üçüncü kişilere aktarmaktadır. Ayrıca yasal yükümlülükler çerçevesinde kamu kurumları ve yargı organları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır.Bunun yanı sıra www.coktarz.com web sitesinin müşterilerine taahhüt ettiği hizmetleri sağlayabilmek ve hizmetlerin kontrol edilmesi adına anlaşmalı olan üçüncü kişilere de veri aktarımı yapılabilir. Çok Tarz Tekstil, üçüncü kişilere veri aktarımı esnasında hak ihlallerinin önüne geçebilmek için teknik ve hukuki tedbirleri almaktadır.Ancak üçüncü kişilerin verilerin korunması hakkındaki uygulamalarından doğan ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki alanda meydana gelen ihlallerden www.coktarz.com sorumlu tutulamaz. www.coktarz.com web sitesi doğrudan ya da dolaylı olarak hizmetlerini sürdürebilmek adına iş ortaklığı yaptığı kişi ve kurumlarla, Bankalar arası  Kart Merkeziyle, reklam şirketleri, ajanslar ve ilgili iş ortakları ile müşterilerinin kişisel verilerini paylaşabilmektedir.


Kişisel Verilerin Korunması  Kanunu (KVKK) çerçevesinde; müşterilerimizin kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, eğer işlendi ise bu konuda bilgi talebinde bulunma, neden işlendiğini ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, bu bilgilerin aktarıldığı 3.kişileri bilme, KVKK’nın 7.maddesine istinaden bu bilgilerin silinmesini isteme, verilerin otomatik sistemler aracılığı ile analiz edilmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek aleyhte herhangi bir sonuca itiraz etme, bu verilerin KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi dolayısı ile ortaya çıkabilecek zararlardan dolayı zararın giderilmesi haklarına sahiptir.


Çok Tarz Tekstil, KVKK’nın 4.maddesine göre kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutmak zorunluluğu bulunduğundan müşterilerimizin verilerini doğru olarak bildirmeleri ve herhangi bir değişiklik durumunda bizimle paylaşmalarını rica ederiz.